Home » Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Visie

De straten van Kaapstad zonder straatkinderen.

Hoe kunnen we dit bereiken?

We willen naast iemand gaan staan, en in hem of haar blijven geloven. Ook als ‘ie een keer de fout in gaat! Op deze manier helpen we mensen naar een nieuwe toekomst. We willen niet alleen aanwezig zijn, maar verschil maken in de levens van straatjongeren door te werken aan duurzame verandering.

Onze doelgroep bestaat vooral uit de zogenaamde ‘geharde straatjongeren’. Zij verlieten vaak al op zeer jonge leeftijd de gebroken, onveilige thuissituatie en groeiden op straat op. Ze worden door bijna geen instantie bereikt.

Van betekenis zijn

We weten dat wij van betekenis zijn in hun leven omdat ze ons dat vertellen en we het ook zien. We streven naar meer, we willen namelijk blijvende verandering. Daarom werken we (o.a. in de gevangenis) ook actief aan emotioneel herstel (counseling).

Na verloop van tijd zien we mensen opbloeien. We zien gebroken mensen gedeeltelijk helen. We zien mensen weer verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor elkaar. Ze vinden zichzelf de moeite waard om hun leven te veranderen. In sommige gevallen betekent dit ook van de straat af gaan, opnieuw beginnen of terugkeren naar hun vroegere leefgemeenschap. Wij helpen ze zo veel als we kunnen in deze processen.

Uitspraak van één van onze jongeren:

“God opende mijn leven voor me. Hij liet me zien hoe ik in een spiraal naar beneden ging,  dat ik mijzelf voor de gek hield. Daarna voelde ik de vrede van God.”

Daarom is het belangrijkste dat wij bieden mensen die naast mensen staan. Mensen die op straat leven en (jonge) mensen die gevaar lopen. Daarom blijft een groep straatjongeren terugkomen naar ons gemeenschapscentrum (Koffiekamer), terwijl ze ergens anders meer maaltijden of andere voorzieningen kunnen krijgen.

We kennen ‘onze’ straatjongeren bij hun naam. We kennen hun (soms afschuwelijke) levensverhaal. De gebrokenheid in hun leven is vaak groot. Bij ons worden ze gezien en geliefd.

Leiding Tamam Afrika

Cobus en Eleshia Martin zijn het leidende echtpaar in Kaapstad. Eleshia is maatschappelijk werker en Cobus is gecertificeerd om mensen op te leiden als timmerman. Zij kunnen dus een erkend diploma krijgen.

Cobus en Eleshia

  • zijn al 20 jaar werkzaam op de straten van Kaapstad
  • Hebben al 20 jaar ervaring met multi-problematiek
  • Zijn al 20 jaar levens veranderend bezig


Kijk voor meer informatie op de website van Tamam Street Children Ministry