Home » Over ons

Over ons

Het hoofddoel van Tamam Nederland is het ondersteunen van Tâmam Zuid-Afrika, onze partnerorganisatie in Kaapstad.

Tamam werkt door middel van relaties. De rode draad in ons werk is om actief present te zijn in de levens van onze cliënten. Daarom zijn onze werkers onze belangrijkste middelen. Op de pagina Zuid Afrika leest u meer over onze manier van werken in Kaapstad.

Tamam is geen ‘uitdeel-organisatie’ die gewoonlijk spullen uitdeelt, zoals kleding, voedsel etc. In plaats daarvan geven we mensen die naast mensen staan. In de praktijk geeft Tamam soms spullen, maar altijd binnen een bestaande relatie en zonder de verantwoordelijkheid over te nemen. Met deze hulp bemoedigen we onze cliënten, steunen we ze praktische wijze en stellen we ze in staat hun leven te verbeteren.

Onze belangrijkste kosten zijn dan ook de kosten die we maken om te zorgen dat onze werkers actief present zijn in de levens van onze cliënten, zoals de huur van ons gemeenschapscentrum (Koffiekamer), transportkosten (onderhoud, verzekering en brandstof voor de auto), kantoorkosten (computer, telefoon etc.).

Daarnaast maken we sinds 2016 gebruik van een professional (maatschappelijk werker) met een klein deeltijdcontract. Tamam blijft een vrijwilligersorganisatie. De professional zorgt voor de borging van kwaliteit en continuïteit in de organisatie en traint en ondersteunt onze vrijwilligers.

Tamam Nederland bestaat uit een kernteam van bestuur en vaste medewerkers, met daaromheen een grotere kring betrokkenen. Het kernteam verricht de vaste taken die iedere (vrijwilligers)organisatie kent. Voor activiteiten als fondsenwerving of praktische ondersteuning van Tâmam Zuid-Afrika worden per keer mensen gezocht die ons willen helpen.

Tamam Nederland en Tâmam Zuid-Afrika zijn vrijwilligersorganisaties. Wij vinden het belangrijk de organisatiekosten zo laag mogelijk te houden.

Bestuur en medewerkers zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van andere inkomsten, bijvoorbeeld  parttime betaald werk en financiële bijdragen. Het leidende echtpaar in Zuid-Afrika wordt ondersteund door enkele donateurs in Nederland.

Tamam Nederland is opgericht op 6 maart 2015. De stichting heeft een ANBI-status. Dat betekent dat giften aftrekbaar zijn van de belasting.

Lees meer over wie wij zijn, onze waarden en hoe wij werken in ons stichtingsplan.